17 februari 2013

Twisty twist haar look

Sinds kort wil ik mijn haar altijd uit m'n gezicht hebben, door het weer wordt het altijd statisch namelijk. Gelukkig heb je deze updo binnen drie minuutjes klaar en kan je er zelfs de meest gruwelijke bad hair day mee overwinnen! Het staat zo elegant en pas echt bij elke outfit, een oversized sweater of een keurig jurkje, het siert echt alles. Oh I like it and not just a litte bit.


De uitleg is aan de hand van animaties met daaronder een toelichting. :)
Alles wat je nodig hebt zijn twee dunne onopvallende elastiekjes en haarspeldjes. Als eerste verdeel je het haar in twee delen en doe je deze twee delen naar voren.


Nu komt het echte werk. Pak bij een van de twee delen twee plukjes en twist deze een keer om elkaar heen. Pak bij het onderste plukje nog een nieuw plukje en voeg deze toe, twist dit weer om elkaar heen (lijkt een beetje op invlechten). Ga zo door tot je geen extra plukken er meer bij kan pakken en vergeet niet om !strak! te twisten. Als er geen nieuwe plukken meer gepakt kunnen worden moet je gewoon strak door gaan met het twisten van de twee plukken. Deze moet je aan het einde vast zetten met een elastiekje. Herhaal deze dingen ook bij het andere deel van je haar.

 
Nu doe je beide vlechtjes naar achteren en twist je ze weer om elkaar omhoog tot je een getwiste vlecht krijgt. Draai deze naar binnen en zorg dat je de elastiekjes niet ziet en dat al het haar gelijk verdeeld is.

Last but not least, zet de hele rol vast met schuifspeltjes en zorg dat je ze niet meer ziet. Als finishing touch kan je nog wat haarlak spuiten en dan is de look klaar voor de hele dag!
Nu ben ik wel heel erg benieuwd, wat doe jij met jouw haar?